Olasz sós rágcsálnivaló, bor mellé is akár.
Nagyobb bevásárlóközpontokban lehet vásárolni ilyet, de az bűn száraz....rozmaringos, fokhagymás, natúr sós ízben. Egyszer próbáltam, de soha többé....inkább elkészítem.
Hozzávalók:
180 g fehér liszt,
250 g rétesliszt,
25 g friss élesztő,
300 ml tej,
2 ek só,
1 kk cukor,
25 g vaj,
reszelt sajt,
egy marék apróra vágott zöldpetrezselyem – bazsalikom vegyesen,
1 tojás a tetejére valamint lenmag
250 g rétesliszt,
25 g friss élesztő,
300 ml tej,
2 ek só,
1 kk cukor,
25 g vaj,
reszelt sajt,
egy marék apróra vágott zöldpetrezselyem – bazsalikom vegyesen,
1 tojás a tetejére valamint lenmag
Az élesztőt tejjel, cukorral felfuttatom, majd minden hozzávalót összedolgozok. Én a vajat olvasztva tettem bele, sőt ezesetben "véletlenül" dupla adag került bele :-)
Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni valami meleg helyen. (nekem van tupperes kelesztől, azzal csak 20 perc, mire kipukkasztja a tetőt :-) )
Deszkára helyezem és téglalap alakúra nyújtom, kb 7 mm vastagon. Az egyik oldalára sajtot reszelek, majd ráhajtom a másikat. Mégegyszer végig megyek rajta sodrófával, majd hosszúkás csikokra szelem.
A csíkokat két végüknél fogva összetekerem, mint a szaolncukros papírt :-) Nagyon óvatos munka, még így is hosszabb lesz, enged a méretéből.
Az óriás bébiket tepsire teszem és tojássárgával megkenem, lenmaggal megszórom.
Két tepsi adag lesz ebből a mennyiségből, de egy biztos. Még aznap mind el is fogy. Sütőben kb 20 perc alatt elkészül. Sőőőt még ott is kicsit nől :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése