2010. április 21., szerda
Csodajó sajtkrém-szinte mindenbe :-)
Még Húsvétra vettem két tubus-mondjuk ki-boci sajtot. Mivel friss spenótot akkor még nem találtam a piacon, így nem készült el a kiszemelt étel.
De nem bírtam sokáig nézni árván a hűtőben :-(, ezért inkább rétes tölteléket varázsoltam belőle.
Hozzávalók:
-2 tubus natúr, vagy ízesített sajtkrém
-1 piros kaliforniai paprika
-1 marék snidling
-2dl tej
-20 g vaj
-20 g liszt
-plussz ízesítésnek zöldfűszerek, só, bors
A ltejből, lisztből, vajból hígabb besamelt készítünk, majd a masszához adjuk a kockákra vágott paprikát. Levesszük a tűzről és még melegen hozzáadjuk a sajtot. Tovább kevergetjük, hogy elolvadjon a szószban.
További hozzávalókkal még ízesíthetjük, reszelt sajttal sűríthetjük ízlés és ötlet alapján.
Ezt a "cuccot" lehet bármilyen tölteléknek hasznélni, akár pitére, rétesve, vagy krupli köretet is nyakon leget vele önteni. Jól passzol húsokhoz is, fehérhez és vöröshöz is. (Na, talán a dinszó hús annyira nem kedvelné...)
Bátran lehet kísérletezni vele, hajrá! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése