2010. június 21., hétfő

Császármozsa, házi narancslekvárral

Hetek óta akartam már enni, mert épp egy remek könvet olvasok nyugati szomszédainkról (Albert Stifler: Bész és a bécsiek) Szeretném majd a teljes sztorit is leírni, de majd inkább akkor, ha az egész könyvön átrágtam magam :-)
Előbb az kaja, amit e könyv insprált. Nem bírtam ellenállni és reggelire készítettem el, mert estére ez már túl nehéz kaja lenne és édességgel inkább reggel vétem a 7 fő bűnt. 

Hozzávalók:
 • 5 dl tej
• 5 dkg mazsola
• 4 tojás
• 3-4 ek. méz a legvégén!!!
• 20 dkg búzadara
• kb. 15 dkg margarin a sütéshez

A tejet (a mazsolával és a csipetnyi sóval) megmelegítjük, majd beleöntjük a búzadarát. Ezt félre kell raknunk egy időre, hogy a dara megduzzadjon. (kb. 40 perc) Félidőben öntöttem hozzá a csipet sóval felvert tojásokat. (Sokan használják a tojássárgákat külön, felvert fehérjével, de az nem autentikus osztrák, hanem később találták ki!!!) Serpenyőbe, felolvasztott vajra öntjük, és állandó kevergetés mellett - az idővel morzsáira esett tésztát - pirosodásig sütjük. Én mézzel és lekvárral szeretem. Ezúttal angol narancslekvár kerül a tetejére, sajna így elveszítette autentikusságát, de nagyon imáádom a narancs fanyarságát hozzá :-) Schuldigung!

Mahl Zeit!


2 megjegyzés:

  1. Lanci, ha ezt tudom, elküldtem volna az üveg angol narancslekváromat:)
    Köszönöm a jó hírt a kövirózsáról:) Most egészen fel vagyok dobva, nagy szükségem lenne némi szerencsére:)

    VálaszTörlés
  2. Nézzél be hozzám, játékra hívnálak!:)

    VálaszTörlés