2010. június 21., hétfő

Medvehagymás pite

Nincs olyan pillanat, vagy este, amit ne lehetne feldobni egy kis pitével :-)

Rémesen egyszerű a történet. A tésztát kell összegyúrni, majd amíg az a hűtőben pihenget, addig lehet elkészíteni a kevert tölteléket. Nem tudom tovább csűrni-csavarni, tényleg csak ennyi :-)

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt (én fele-fele arányban használtam bio búzát és bio tk. búzát)
125 g hideg, felkockázott vaj
1 tojás
1-2 ek víz, ha nem akar összeállni

A töltelékhez:
3 tojás
200 ml tejszín
medvehagyma (kisebb csokor)
kakukkfű (nálam saját termés)
100 g ementáli
100 g juhtúró
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése